Nováček soutěže vyhrál zaslouženě

14.09.2016 20:24


Velká Bíteš - Vrchovina přijela do V.Bíteše ve velmi okleštěné sestavě, která je zmítaná zraněnými hráči. Navíc musel ve 20´odejít pro zranění lícní kosti po nešetrném zákroku loktem kapitámn Michal. Aby toho nebylo málo, hloupý faul Kováře (druhý "žlutý" v 5 minutách) jej ve 29´ poslal předčasně pod sprchy, po druhé ŽK.


FC Velká Bíteš - muži A 3:0 (1:0) branky: 31´Valsa, 51´Cícha, 87´Kopáček


Sestava Vrchoviny: Michálek - Dobiáš, Vícha, Burian (71´Bača), Skryja J. - Blažíček, Wolker, Bárta, Kovář - Michal (K) (22´Mazel) - Žák


Po klidném úvodu přišel první klíčový okamžik zápasu ve 22. minutě, kdy opustil hřiště, zřejmě se zlomeným nosem, kapitán Vrchoviny Lukáš Michal. Další jobovka přišla pro hosty za dalších sedm minut, kdy se ze hřiště po druhé žluté pakoval Kovář. Třetí rána přišla pro Vrchovinu v 31. minutě, kdy Cícha s Chlupem připravili ideální pozici pro Valsu, který z velkého vápna krásně vymetl šibenici.

Pár minut po změně stran pak zvýšil z brejku Cícha na 2:0. Konečnou podobu skóre dal tři minuty před koncem Kopáček, kterému vrátil přetažený balon před branku Dvořák, a Kopáček si už věděl rady. 

"Od Vrchoviny jsem očekával mnohem víc, ale bylo vidět, že na nich asi leží velká deka. Trochu jsme protočili sestavu, ale hráči, kteří dostali šanci, mě mile překvapili," usmíval se po zápase spokojený Jaroslav Kubec.

Rozhodčí: Šafrán

ŽK 2:5, ČK 0:1

Diváci 250