Okresní derby ovládla jednoznačně Bystřice

19.09.2016 07:09


Okresní derby se od začátku zápasu odehrávalo plně v režii domácí Bystřice.

SK Bystřice - muži A 3:0 (2:0) branky: 3x Chocholáč

Vrchovina: Michálek - Dobiáš, Burian, Vícha, Fagula (65. Čírtek) - Bača, Blažíček, Bárta, Wolker (80. Mrkos), Mazel - Žák.

Rozhodčí: Nejezchleb

ŽK 0:1, ČK 0:0

Diváci 250

Prvních dvacet minut bylo ještě vyrovnaných, ale pak převzali otěže zápasu plně do svých rukou domácí. Ve 21. minutě prodloužil přímý kop z poloviny hřiště Chocholáč a otevřel skóre zápasu, 1:0. Vstřelený gól domácí uklidnil, začali více kombinovat a hosté nevěděli, kam dříve skočit. Po půlhodině hry se na levé straně uvolnil Blaha a jeho centr Chocholáč na malém vápně umístil k tyči Michálkovy svatyně, 2:0.

Ani po změně stran se obraz hry příliš nezměnil. Vrchovina se sice snažila domácí presinkem přitlačit, ale bez efektu. Když pak v 72. minutě hrdina zápasu Chocholáč proměnil samostatný nájezd, bylo rozhodnuto. Vrchovina měla pouze náznaky šancí, vyložená branková příležitost přišla až v samotném závěru utkání, když střídající Čírtek uvolnil Žáka, ale ten sqamostatný nájezd zazdil. "Jsem spokojen s tím, že jsme snad poprvé za dobu mého působení v Bystřici dokázali odehrát celý zápas v naší režii. I za stavu 2:0 jsme si zápas kontrolovali a nepřipustili jsme žádné drama. V předchozích zápasech to byly z naší strany zbytečné komplikace," těšilo po utkání kormidelníka Bystřice Martina Mašu. "Vydrželi jsme pouze úvodní čtvrthodinu. Poté jsme dvakrát inkasovali, to rozhodlo. Po změně stran jsme to zkusili přeskupit, ale kromě několika jedinců prostě v současné době nemáme kádr na divizi. V této situaci, v níž se nacházíme, to už horší být nemůže," prohlásil po zápase kouč Vrchoviny Ladislav Libuša.