Poul vystřelil Vrchovině důležitý bod

10.10.2016 06:48

Nové Město - Ve Vrchovina aréně se představil Uherský Brod, druhý tým tabulky. Vrchovina vstřelila po dlouhém pustu branku a nakonec z toho byl důležitý bod.

 

muži A - ČSK Uherský Brod 1:1 (0:1) branky: 59´ Poul - 12´ David R.

 

Úvodní gól zápasu přišel v závěru první čtvrthodiny. Hosté zahrávali přímý kop z poloviny hřiště, Michálek si vybral slabší chvilku, protože zůstal jako přibitý na brankové čáře a David otevřel skóre - 0:1. Dvě minuty před brankou hosté sestřelili Lukáše Bodečka exkluzivním šlapákem a musel být ošetřován, Broďané tohoto přečíslení dokonale využili. Hosté se poté zatáhli a hrozili především z brejkových situací. Ošetřený Bodeček to sice zkusil na hřišti dále, ale na konec po 10 minutách musel ze hřiště s nakopnutým kotníkem, vystřídal jej Bača. Ve 24´ krásně vykombinovali míč před 16 hostí Žák s Poulem, jeho bombu však bravurně u tyče zlikvidoval Červinka. Po půlhodině zahrával roh Michal a Žák měl na hlavě vyrovnání, ale v poslední chvíli obránce odvrátil na roh.

Ve druhé půli Vrchovina získala střed pole a zatlačila Uherský Brod do defenzivy. Vyrovnání přišlo po hodině hry, V 59´ Poul si vyjel z lajnového prostoru na střed hřiště a utěšenou střelou, kterou tečoval obránce, překonal Červinku - 1:1.

Na konci zápasu přišly šance na obou stranách. Nejprve z malého vápna na začátku sedmdesáté minuty hosté 2x přestřelili, chvíli nato střílel Kovář z hranice velkého vápna, gólman však reflexivně vykopl. V 80´ přišly chvíle opět Tomáše Poula a mladého Radka Blažíčka, ale bohužel vítězství se jim nepodařilo strnout na domácí stranu. V Novém Městě se tak zrodila spravedlivá remíza. „Po vyrovnání jsme byli fotbalovější a vypadalo to i na tři body. Jenže pak jsme museli vystřídat, takže v závěru jsme byli rádi i za bod. Po dlouhé době jsme dali gól a neprohráli, to by pro hráče mohla být před derby ve Žďáře menší psychická vzpruha. Věřím, že nám to pomůže,“ usmíval se po utkání trenér Vrchoviny Karel Fencl.

Rozhodčí: Běhal

ŽK: 2:1. 

Diváci: 160

Vrchovina: Michálek - Dobiáš, Bodeček (24. Bača), Vícha (84. Čírtek), Burian - R. Blažíček, Michal, Žák, Kovář - Mazel (69. P. Blažíček) Poul. 

Uherský Brod: Červinka - M. David, Jaroněk (67. Mančík), Kúdela, Vrága - R. David, Pacl, Šálek, Dolina (88. Pochylý), Nevařil - Blaha (74. Michalec).

Nejlepší hráči: Michal, Poul - Červinka, Vrága