Rosice předvedly velkou zkušenost

12.09.2016 07:34


muži A - FC Slovan Rosice 0:1 (0:0) branka: 63´Foral


Se staronovou posilou na postu stopera, Alešem Burianem, který v týdnu přišel z Křižanova, nastoupila Vrchovina do utkání proti vedoucímu celku divize. A v prvním dějství si počínala velice dobře. Domácí od počátku zahustili střed pole, s čímž si Rosice nevěděly rady a zmohly se pouze na dlouhé nakopávané balony. S těmi si však domácí obrana, ale především gólman Michálek věděli rady. Vrchovina si v první půli vytvořila dvě šance, Poul se však střelecky neprosadil a hlavička Michala v brance hostů také neskončila. Na druhé straně zahrozil střelec Malata po centru. "Hrál se vyrovnaný fotbal, ale šance jsme si vytvořili my. Škoda jen jejich neproměnění," postýskl si lodivod Vrchoviny Ladislav Libuša.

A dobře věděl proč. V 64. minutě podnikly Rosice rychlý brejk z pravé strany do otevřené obrany, centr z lajny našel osamoceného Forala, který do prázdné branky nekompromisně trestal - 0:1. I poté se Novoměstští tlačili do útoku, ale žádnou vyloženou šanci si již nevypracovali. Za zmínku stojí po vyběhnutí hostujícího brankáře Poulův lob, který mířil do branky, ale po odrazu se vytočil ven "Opět jsme doplatili na neproměňování šancí, jinak hráčům nemám moc co vytknout," dodal Libuša.

Rozhodčí: Řezníček

ŽK: 2:1

Diváci: 230

Sestava Vrchoviny: Michálek - Dobiáš, Burian, Vícha, Skryja - Blažíček, Michal, Wolker, Žák, Kovář (78. Mazel) - Poul (73. Bárta)

Sestava Rosice: Zádrapa - Kršák, Havlásek, Drbal, Vítámvás - Šíp, Vaněk (89. Kugler) - Černý (90. Hibš), Foral (73. Dufek), Selinger - Malata.

Nejlepší hráči: Michal  Malata, Černý.