Vítězství rezervy se rodilo velmi těžce

19.09.2015 15:30

muži B - Sokol Kouty 3:1 (0:0) branky: Žák, Blažíček R, Šmída M. - Příoda

Rozhodčí: Svoboda - Niederle, Licek. Delegát Petřivý

ŽK 2:2, ČK 0:0

Diváci 80

Sestava: Kubica - Veselý, Poul (K), Fagula, Bača - Šustáček, Kršek (71' Němeček), Žák, Vašíček (50' Josífek) - Šmída M., Buřval (54' Blažíček R.)

Trenér p. Havlík, vedoucí týmu p. Polívka

V prvních dvaceti minutách diváci ve Vrchovina aréně viděli vyrovnaný průběh a domácí měl problém s offside systémem, který hosté produkovali. První velká šance se zrodila ve 21' průnikem domácího Krška do 16, který byl v gólové situaci jasně držený za rameno, ale sudí nepískal. O tři minuty později z PVK z 35 metrů Šustáček pálil těsně nad Stýblovo břevno. To byly zřejmě dvě akce, které vůbec stojí za zmínku z prvního poločasu.

Ve druhém dějství začali lépe hosté, když ve 49' po chybě domácí obrany se k míči dostal na hranici 16 hostující Příhoda a přesně se trefil na zadní tyč - 0:1. Na to domácí lavička reagovala dvojím střídáním, na hřiště přišli Josífek s mladým Bažíčkem a vyplatilo se. Celá hra domácích dostala úplně jiný náboj, vše se zjednodušiloa hlavně zrychlilo. Více se využívali průniky po pbou lajnách, které přinesly finální centry do 16 hostí. V 60' přišlo rychlé vyrovnání po rozehrané standardce Šustáčka, míč přebral na 18 metrech Žák a přesnou ránou k bližší tyči vyrovnal - 1:1. V 73' přišel průnik do 16 Šmídy, který přesně našel střídajícího Blažíčka a ten se přesně trefil k přední tyči - 2:1. V 82' domácím zatrnulo, když Němeček vyrobil hrubici na půlce a přišel rychlý smrtící brejk hostí, ale ten se štěstím pro domácí zakončili vedle Kubicovy tyčky. V 84' bombu Žáka z oblasti penalty zázračně vyrazil Stýblo, ale na dorážku Šmídy byl již krátký - 3:1. Po této brance se hosté sesypali. O minutu později při průniku Šmídy před Stýbla napálil z pěti kroků tyčku, když mohl volit přihrávku na nabíhajícího úplně volného Blažíčka. Dvě minuty před koncem opět Blažíček po centru zprava halfvolejem přestřelil sám břevno Stýblovy branky. Nakonec z těžkého začátku se zrodila exibice.

Trenér Havlík k zápasu: "Špatný první poločas byl varováním, ve druhé půli se nám hra dařila a mohli přidat ke konci i další branky."