Vrchovina poprvé v sezoně neinkasovala

29.08.2016 04:22

 

Nové Město - Jednoznačným cílem byl zisk prvních bodů pro domácí tým. Žel zůstalo jen u bezbrankové remízy.

 

muži A - FK Pelhřimov 0:0

 

Vrchovina: Michálek - Dobiáš, Bača, Vícha, Skryja - Blažíček, Michal, Wolker, Žák (79. Bárta), Kovář (67. Mazel) - Poul

Pelhřimov: Čermák - Sládok, Pícha, Vacek, Homolka - V. Poul (85. Mazanec), Hanousek, D. Poul, Ryšavý (70. Špaček), Obranec (83. Bartoška) - Pikl

Nejlepší hráči: Wolker, Michal - Čermák.

Rozhodčí: Dorušák - Běhal, Nejezchleb. Delegát FAČR p. Volf

ŽK: 2:4 (16. Žák, 73. Wolker - 16. Poul, 41. Pikl, 59. Pícha, 65. Homolka), ČK 0:0

Diváci 150

 

Diváci v N.Městě viděli taktickou bitvu o každý metr plochy. Do první obrovské šance se dostali domácí v 7´, když Poul vysunul Blažíčka za obranu hostí a ten v tutovce sám na gólmana nedal! O pět minut později vyprášil domácí Žák rukavice Čermáka. V 18´z přímého kopu z 23 metrů napálil Kovář míč jen do zdi. Dobiáš našel ve 20´Kováře, který pálil z 22 metrů vedle. Po 25´převzali iniciativu hosté a prezentovali se tečovnou střelou od domácího obránce Hanouska do tyče. Poté pálil po odraženém míči hostující Pikl, ale Michálek svůj tým podržel a bombu z 20 metrů konečky prstů vyrazil. Ve 39´ po kombinaci se na konci opět sám před Čermákem objevil Kovář, ale střelu vyrazil na roh a Pelhřimov podržel.

Druhá půle byla vyčkávací a taktická. Žádný z týmů nechtěl udělat chybu, která by znamenala ztrátu. V 69´ Skryja vyslal v 16 ostrou ránu z úhlu jen do gólmana Čermáka. V 77´střídající Mazel přízemní přihrávkou našel Blažíčka, ale prudký míč lépe postavený obránce odkopl na roh. V 81´ přišla obrovská a poslední šance domácích, po kombinaci Mazla a Michala, dostal přesný míč na malé vápno domácí Poul, ale toho vychytal bezchybný Čermák, který byl ústřední postavou Pelhřimova.

"Chlapcům nemohu nic vyčíst, škoda jen těch nevyužitých šancí, ale to je bohužel dáno nezkušeností našich mladých hráčů,“ řekl k zápasu trenér Vrchoviny Ladislav Libuša.