Vrchovina se vrací domů bez bodu

09.04.2016 17:33

Uherký Brod/Nové Město - Vrchovina cestovala na Slovácko bez svého vyloučeného lídra kapitána Michala. Do sestavy se vrátili L.Smetana a Wolker, ale druhý musel po půlhodině střídat pro svalové zranění. Šmída měl tutovku v 68´ na vyrovnání, ale pod břevnem se vymrštila brankářova rukavice a míč putoval na roh.

 

ČSK Uherský Brod - muži A 1:0 (1:0) branka 23´ Jaroněk

 

Sestava: Michálek - Blažíček, Smetana L. (C), Drdla, Wolker (33´ Bača) - Komínek, Žák (86' Kyselý), Nespěšný, Kovář - Šmída, Russ 

Trenéři: p. Libuša, Kysilko, Škorpík. Vedoucí týmu p. Bajer

 

Rozhodčí: Lysák - Kneisl, Kovářčík. Delegát FAČR p. Mikel

ŽK 2:3, ČK 0:0

Diváci 100

 

Domácí  se od začátku do Vrchoviny doslova zakousli. V 6' hosté ubránili nepříjemný roh v podobě skákavého míče. Domácí brzdili hraniční ofsajdy. V 7' Nespěšný zahrával roh, ale hosté se ani na dvakrát netrefili míče, při slibném náznaku šance. O dvě minuty později přišla rychlá kombinace mezi Wolkerem, Šmídou a Russem, ale zakončení bylo slabé. V 11' šli domácí do odkryté obrany a byl z toho roh, po zásahu Drdly. Domácí mají dlouhodobě silné standardky, takže nastřelili břevno a následnou dorážku zlikvidoval dobře postavený Michálek. O dvě minuty později dával zpětnou přihrávku domácí Jaroněk, ale střela nad. Na druhé straně byl důrazný Russ na domácí gólmana, ale nic z toho nevytěžil. V 17' prošel nejlepší hráč úvodních minut Jaroněk přes Wolkera a jeho střela se otřela o zadní tyčku. O pět minut později unikl opět Jaroněk a sám před Michálkem otevřel skóre - 1:0. Po dalších deseti minutách přišlo nucené střídání levého beka Wolkera, který kvůli svalovému zranění přenechal post Bačovi. Ve 38' se prezentoval přesnou hlavou opět Jaroněk, ale Michálek jeh hlavu kryl.  

 
Do druhé půle udělali trenéři změnu v rozestavení, Komínek na pravou obranu a mladíček Blažíček se posunul na pravou spojku. Ve 49' vybojoval Šmída roh, ale obrana jej odvrátila. V 56' uhrál roh Kovář, následoval rychlý přechod domácích, ale střela se nepovedla a míč se odkutálel do zámezí. V 65' hosté v rychlém přechodu, ale Blažíčka do 16 obránce nepustil. V 68' přišla největší příležitost Vrchoviny k vyrovnání, do které se dostal svým zakončením Šmída bombou pod břevno, ale domácí gólman v poslední chvíli zachránil na roh. Poslední čtvrthodina patřila domácím, v poslední chvíli odvracel Smetana na roh. V tutovce domácí přestřelili branku a v poslední minutě se z ničeho nic objevil před Michálkem opět Jaroněk, ale brankář Vrchoviny s chladnou hlavou střelce obral čistě o balon.
 
Broďané získali důležité tři body po zaslouženém, byť hubeném vítězství.