Vrchovina se vrátila z Rosic bez bodů

17.04.2017 07:22

 

Nové Město / Rosice - Divizní tým mužů v rámci 21. kola sehrál v Rosicích vyrovnané utkání, ale hrubá chyba v poslední minutě první půle znamenala, že Vrchovina se vrátila od favorita bez bodů.

 

FC Slovan Rosice - muži A 2:1 (2:1) branky: 30´ Kugler, 45+1´vlastní - 26´Skalník M.
 
Sestava: Šmída P. - Chalupa, Vícha, Smetana, Bača - Ošmara, Wolker, Michal, Skalník K., Kovář (61´Blažíček, 85´Burian) - Skalník M. (70´Žák). Připraveni: Skryja J., Košík, Šmída M. 
Rozhodčí: Tomanec - Hanák, Šimoník. Delegát FAČR p. Beneš Jar.
ŽK 2:3 (Kršák, Kugler - Chalupa, Smetana, Skalník M.), ČK 0:0
Diváci 130
 
Komentář k zápasu: V prvním dějství začali lépe domácí i bez zkušeného Malaty v sestavě a hned ve 2´zahrozili po rohu, ale Šmída v brance vysoký nákop zlikvidoval. Vrchovině se nadařilo prosadit zhuštěným středem a nefungovali podle představ trenéra ani kraje zálohy. V 10´přiletěl domácí centr zprava, ale Šmída opět byl na místě. V 18´domácí pálili z hranice 16, ale Šmída opět míč vyrazil, tentokrát na roh. Ve 23´se zastřeloval Kovář, ale jeho dalekonosná rána branku netrefila. Stejný hráč ve 25´vybojoval roh, Michal jej zahrál, ale obrana Rosic odvrátila hlavou opět na roh. Opakovaný roh Michala našel hlavu Víchy, který na přední tyči změnil směr, brankář pomaleji reagoval a pohotový Michal Skalník dorážkou poslal hosty do vedení - 0:1. O čtyři minuty přišla standardní situace domácích zprava a ani sedm hráčů Vrchoviny si neporadilo s osamoceným Kuglerem, který bez problémů k přední tyči vyrovnal - 1:1. Ve 34´ viděl Smetana za běžný zákrok ŽK. Domácí tým ve 40´zahrával roh a přišel rychlý brejk na jehož konci Kovář pálil z pravé strany vysoko nad. V poslední minutě poločasu přišli dva domácí rohy po sobě, ten druhý se stal Vrchovině osudným, na přední tyči hlouček hráčů stínil brankáři, který si míč nešťastně "hodil" za svá záda - 2:1
 
Na začátku druhé půle domácí zahrávali hned tři rohy po sobě, ale Šmída byl proti, hlavně přitom druhém se blýsknul bravurním zákrokem a svůj tým podržel. V 51´ Kovář po standardce opět pálil vedle. O minutu později se řítil do 16 M.Skalník, ale obránce si jej pohlídal. V 53´se po zákroku Bači domácí dožadovali penalty, ale sudí nepískal. Na hřišti se začalo jiskřit, oba týmy přitvrdili muziku, ale sudí rozdal ŽK a byl klid. V 70´ po kombinaci hostí se ke střele dostal střídající Blažíček, ale svatyni minul. V 80´po rohu Michala se po odražením míči vystavil do ofsajdu. Vrchovina v posledních deseti minutách zvýšila obrátky, ale hráči Rosic si zkušeně svou 16 bez problémů pohlídali. 
Nejlepší hráči: Šíp, Novotný - Wolker, Vícha 

Trenér Zeman po zápase: "Rosice na vlastním hřišti přes rok neprohrály, při dvou remízách a famózním skóre 45:5 s námi zaznamenaly v pořadí už 15. domácí výhru. Toužili jsme jejich tvrz prolomit a bodově si pomoct taky venku, ovšem pohořeli jsme při bránění standardních situací. Ze hry jsme soupeře do šance nepustili. Abychom uspěli na cizím hřišti, nemůžeme inkasovat tak laciné branky. Pozitivum utkání vidím ve zlepšeném výkonu Petra Ošmery a prvním gólu Michala Skalníka." 
 
 
Sestřich zápasů 21.kola FORTUNA DIVIZE D zde