Vrchovina všechny body "darovala" domácímu Šumperku

22.05.2016 08:15

 

Šumperk / Nové Město - Důležitý zápas v Šumperku o šest bodů Vrchovina nezvládla. Rozhodla o tom branka v 90+2´ zápasu.

 

FK Šumperk - muži A 2:0 (0:0)

 

Sestava: Michálek - Komínek, Michal (K), Smetana L., Bača - Poul (82´ Kyselý), Žák, Wolker (86´ Russ), Kovář - Mbah (50´Blažíček), Nespěšný

Rozhodčí: Vojkovský - Mojžíš, Galásek. Delegát FAČR p. Mužík

ŽK 6:4, ČK 1:0 (86´Horák)

Diváci 100

 

V prvním dějství se hrál hodně opatrný fotbal, ze zabezpečených obran, nikdo nechtěl udělat chybu. Ve 3´velká šance domácích, ale Michal v souboji obstál na jedničku. O minutu později domácí přihrávka mezi obránce, ale dobře zahraný offside-systém. V 9´ viděl domácíPodhorný ŽK za tvrdý faul na Nespěšného. Hosté v systému 4-1-4-1 volili spíše nákopy za obranu a domácí se přizpůsobili.

V 15´ přišel rychlý brejk Kováře, který vybojoval roh a vzápětí další dva, ale žádný závar před domácí brankou z toho nebyl. V 18´fauloval Michal a standardka ze 30 metrů vedle branky Michálka. Po rozehrání hned střílel nad břevno domácí č. Michal. V 19´ vystihl Nespěšný malou domů, ale jeho střela šla pouze do brankářských rukavic.

Ve 25´ výborný dlouhý výkop Michálka mezi obránce, ale Nespěšný byl ve vápně nedůrazný a gólman byl opět na místě. Ve 27´po mezihře domácích přišel dobrý centr zprava, ale útočník nebyl pozorný a míč utekl do zámezí. O minutu později Rozsíval v 16 pálil, ale Michálek byl pozorný.

Ve 33´ po autu a kombinaci dostal míč Wolker a bomba z 26 metrů šla nad břevno. Ve 35´ dostal další domácí hráč Rozsíval ŽK za protesty. Ve 37´ si ve vlastní 16 zkomplikoval život Komínek, ale vysvobodila jej píšťalka sudího za faul. Dvě minuty před poločasem má problémy Mcdon, vypadá to na natažený stehenní sval.

 

Hned na začátku druhého dějství domácí po centru dosáhli na gól, ale pro postavení mimo hru nebyl uznán. V 50´odešel pro zranění Mcdon a nahradil jej mladý Blažíček. V 55´domácí zahrávali dva rohy v řadě a hlavně zakončení po tom druhém zavánělo gólem, střela z 12 metrů nad.

V 61´ dvakrát střílel Nespěšný, ale obrana oba pokusy zneškodnila. V 66´ Nespěšný vybojoval u rohového praporku faul, rozehrával Kovář, ale bomba letěla nad. V 68´dostal ŽK Wolker za ostrý faul, standardka z hora hlavou domácí končili vedle Michálkovy svatyně.

V 70´ se domácí Horák prezentoval ostrým faulem na Nespěšného, na hřišti se začíná jiskřit. V 76´ pálil na branku domácí Rozsíval a sestřelil kapitána Michala, ten musel být ošetřován. V 79´ po autu Nespěšného šel do 16 Kovář, ale míč přistál v náruči domácího gólmana.

V 84´zahrávali standardku domácí, byla však odvrácena na roh. V 86´ opět Horák vytasil další, ostrý zákrok, tentokrát na Wolkera a sudí jej po druhé ŽK vyloučil. Wolker musel být střídán a zápas nedohrál.

Bohužel konec zápasu hosté vůbec nezvládli. Ve druhé minutě nastavení přišla standardka a roh. Vysoký míč Michálek nekontroloval a domácí Purzitidis hlavou rozhodl zápas pro domácí - 1:0. Hřebík do rakve zatloukl Bača, když ve čtvrté minutě nastavení fauloval v 16 a domácí z penalty pečetili výsledek - 2:0.

Nejlepší hráči: Purzitidis, Rozsíval - Wolker