Vrchovina zůstává i po devíti kolech bez výhry

26.09.2016 05:56

Nové Město - S novou posilou na stoperu, Lukášem Bodečkem, který dorazil v závěru přestupního termínu z třetiligových Benátek nad Jizerou, ale také s novým trenérem Karlem Fenclem na lavičce, vstoupila Vrchovina do utkání proti vedoucímu celku divizní tabulky.

 

muži A - FK Hodonín 0:2 (0:1) branky: 40´ Šturma, 53´ Masaryk

 

„Vedení mě oslovilo, protože mám ke klubu vazby, nedokázal jsem odmítnout. Laco Libuša bude u mužstva dál působit jako můj asistent,“ řekl Fencl. 

 

Důležité okamžiky se odehrály v závěru první půle. V 35. minutě skóroval Žák po centru Poula, ale kvůli ofsajdu gól neplatil. „Z mé pozice jsem to dobře neviděl, ale přišlo mi, že se o ofsajd nejednalo,“ mrzelo Fencla. Pět minut poté kopal trestný kop z hranice vápna Polách, Michálek jeho střelu vytáhl na břevno a dobíhající Šturma skóroval - 0:1. Ještě před tím však Michálek vychytal dvě tutovky hostí, ve 23´ po centru zprava vyškrábl tutovku Šturmovi na roh a ve 31´ hlavu Bartoše zastavil přesně na čáře a byl ústřední postavou domácího týmu v prvním poločase.

Druhé dějství začali lépe hosté, v 53. minutě se po přetaženém centru prosadil Masaryk a zvýšil - 0:2. Domácí pak hrozili především ze standardních situací, Kovář po jedné z nich ale nastřelil v dobré pozici pouze hostujícího obránce. Další tutovku spálil kapitán Michal v 76´, když ze dvou kroků napálil jen gólmana. „Výkon z naší strany nebyl špatný, oproti utkání v Bystřici před týdnem to byl rapidní rozdíl. Škoda jen, že jsme alespoň neskórovali, hráči by si to zasloužili,“ dodal Karel Fencl.

Vrchovina: Michálek - Dobiáš, Bodeček (84. Bárta), Vícha, Wolker - Blažíček, Michal, Žák (61. Bača), Kovář, Mazel - Poul (70. Burian).

Hodonín: Petráš - Konečný, Kyselka, Fojtík, Červinek - Paděra, Šturma, Polách, Bartoš (88. Mareš), Holešinský (89. Varmuža) - Masaryk (84. Dovhanyuk). 

Nejlepší hráči: Michálek - Polách, Holešínský

 

Rozhodčí: Mikula - Kulička, Gloser

ŽK: 4:0

Diváci: 200