Vrchovině nesmírně pomohl návrat osvědčených opor

15.06.2017 05:58

 

Nové Město už bylo odsouzené k sestupu, staré známé tváře ale zavelely k obratu
Autor: DENÍK / ONDREJ DUDÁŠ
 
Nové Město na Moravě - Vrchovina, která byla v polovině října jasně odepsaná, se zachránila s předstihem a konečné deváté místo je z tohoto pohledu skvělé. Důvodů obratu je hned několik. Od návratu důležitých aktérů sedm let starého postupu do divize přes vhodné posílení až po zvládnutí klíčových bitev v nedobytné domácí tvrzi.
Povedlo se. Zavčas jsme se dostali ze sestupového pásma a nemuseli zažívat muka jako jiné týmy z Vysočiny,“ oddychl si navrátilec na trenérskou lavičku Richard Zeman.
V zimě přebíral mužstvo jako třetí kouč v ročníku. Po odvolaném Ladislavu Libušovi se mužstvo podařilo nastartovat Karlu Fenclovi, který se pak přesunul do role šéftrenéra mládeže. „Bylo důležité, že se díky povedenému závěru podzimu podařilo udržet v kontaktu s ostatními týmy. V zimě jsme pak mužstvo doplnili, ale samozřejmě to nezaručovalo, že se zachráníme,“ vysvětluje Zeman.
Naprosto klíčový byl podle něj návrat opor. Po zranění vyztužil obranu Lukáš Smetana, Kamil Skalník rozhodl několik zápasů, jeho dvojče Michal Skalník rovněž po svém příchodu z Rakouska pomohl ofenzivě a pravidelně začal nastupovat i středopolař Lukáš Wolker společně se Zemanem všechno pamětníci největších úspěchů Vrchoviny.
Důležité podle zkušeného trenéra také bylo přestání kritického momentu po porážce v Pelhřimově. „Následující víkend jsme před zápasem se Slavičínem klesli na poslední místo a dokázali zvítězit gólem z poslední minuty, dalším důležitým momentem bylo i přes naši špatnou venkovní bilanci naprosto nečekané vítězství v Hodoníně, a když nepočítám Pelhřimov, tak také zvládnutí všech regionálních derby,“ podotýká Zeman.
 
Góly: 9 Michal. 6 K.Skalník, 5 Kovář. 3 Poul, M. Skalník. R. Blažíček, M.Skalník, Vícha, Ošmera. 1 M. Šmída, Petr Sodomka, P. Blažíček, Burian, Žák.
Čistá konta: 4 P. Šmída. 3 Michálek.
Vyloučení: Kovář, M. Skalník, Smetana.
Diváci: 3225 (5. místo), nejvíce: 510 (Žďár n. S., 26. kolo), nejméně: 150 (Pelhřimov, 3. kolo).

Konečné 9. místo v soutěžním ročníku 2016/17