Výborný výsledek st. přípravky na EON junior cupu v Humpolci!

20.06.2016 16:01

Se závěrem celé sezony se starší přípravce neskutečně daří. Můžeme si položit otázku, zda je to dílem štěstěny a nebo fotbalovým uměním. Dá se říci, že ode všeho trochu. V neděli se na kvalifikačním turnaji EON junior cupu v Humpolci, který je primárně určen pro fotbalisty do 10 let, zúčastnil náš tým kluků a děvčete. Z Humpolce si odvážíme nejen vynikající druhé místo z 21 zúčastněných týmů, ale také pozvánku na finálový turnaj do Roudného u Českých Budějovic, kde budeme ve společnosti takových týmů jako AC Sparta Praha, SK Slavia Praha, FC Viktoria Plzeň a některých týmů z Německa, Francie a Rumunska. 

Na turnaj do Humpolce jsme neodjížděli s nějakým očekáváním. Plocha i počet hráčů pro nás byly netradiční - normálně hrajeme na menší ploše a s menším počtem hráčů. Hrací plocha byly vytyčena na jedné polovině hřišti, hrálo se v rozestavení 7+1 a jedno utkání trvalo 12 minut.. Na turnaj jsme tedy odjeli se dvěma ročníky 2006 a 2007. V základní skupině jsme odehráli čtyři utkání - první dvě na umělém povrchu a další dvě na trávě. Na trávě už jsme díky postupu do nadstavbové části odehráli zbylá utkání. V základní skupině jsme skončili na druhém místě se třem výhrami a jednou prohrou (mimochodem s pozdějším vítězem turnaje). Hráli jsme takto:

 

SFK Vrchovina - TJ Slavoj Třešť   2:0     G: M. Dvořák, K. Brusenbauch

FC Vlašim - SFK Vrchovina  3:0

TJ Nová Včelnice - SFK Vrchovina   0:4    G: M. Nechvátal 2x, K. Hudák, K. Brusenbauch

SFK Vrchovina - SK Telč   3.0     G: M. Nechvátal 2x, A. Červinka

 

V nadstavbové části jsme odehráli další tři utkání a v této nadstavbové skupině jsme opět obsadili druhé místo - do této skupiny postoupili první tři z naši skupiny (výsledky se přenášely) a tři týmy ze skupiny D. Všechna tato utkání jsme vyhráli, byť jenom těsný rozdílem.

 

SFK Vrchovina - SK Ďáblice   1:0    G: K. Hudák

SFK Vrchovina - SKP České Budějovice    1:0     G:K. Brusenbauch

SFK Vrchovina - TJ Sokol Jindřichův Hradec    2:0     G: K. Hudák, V. Hlaváčová

 

Tímto jsme se dostali do semifinále, kde nás čekal náš velký rival ze Žďáru. Semifinále a poté finále se již hrálo na 2x12 min. První poločas jsme odehráli velmi dobře a dokonce jsme se dostali do vedení. Ve druhé půli nás soupeř začal přehrávat a drželi jsme se silou vůle. Přesto jsme nezabránili vyrovnání. Soupeř v této fázi předváděl vynikající fotbal. My jsme propadali, ale soupeř spaloval jednu šanci za druhou. Pravidlo nedáš, dostaneš opět zafungovalo a my jsme vsítili druhý gól. Vítězství jsme si už nenechali vzít. Kluci  ze Žďáru nicméně zaslouší velkou pochvalu.

 

FC Žďas Žďár - SFK Vrchovina    1:2     G: V.Hlaváčová, K. Hudák

 

Finále už náš nezastihlo v takové pohodě. Udělali jsme příliš mnoho chyb a soupeř zaslouženě vyhrál. Patří jim velká gratulace.

 

FC Vlašim - SFK Vrchovina    3:0

 

Celkově jsme dosáhli vynikájícího úspěchu v konkurenci tolika skvělých týmů.. Děti zaslouží obrovskou pochvalu. Z fobalu jsme měli všichni radost a dosažený výsledek je už jenom třešinka na dortu. 

Všechny výsledky z turnaje a tabulky můžete shlédnout  ZDE .

Na úspěchu se podíleli: Martin Dvořák (G), Milan Dvořák, Samuel Hendrich, Jan Humlíček, Lukáš Lempera, Kryštof Hudák, Veronika Hlaváčová, Denis Bukáček, Matyáš Nechvátal, Karel Brusenbauch, Adam Červinka. Fotka hráčů ZDE.