Výjezd do Bzence vyšel na prázdno

13.11.2016 07:22

 

Bzenec/Nové Město - Neúspěšně výsledkově se s fotbalovým podzimem sezony 2016/2017 rozloučili fotbalisté SFK Vrchovina. V předehrávaném 16. kole moravsko-slezské divize fotbalisté Vrchoviny prohráli se silným Bzencem 1:2.

 

TJ Sokol Bzenec - muži A 2:1 (2:1) branky: 14´a 35´Kasala - 10´Kovář

 

Na výborném trávníku a za silného větru  začali náporem domácí, dvakrát musel zasahovat Michálek a jednou střela Kasaly letěla nad jeho svatyni. Do vedení šli však hosté, hned z první vážnější akce našel po průniku do vápna Poul Kováře a ten si věděl rady - 0:1. Domácí byli zjevně zaskočeni tímto vývojem, ale velice rychle se oklepali, protože za čtyři minuty vyrovnal agilní Kasala - 1:1, obrana mu nechala mnoho volného prostoru. Poté se hrálo spíše mezi 16, domácí nakopávali za obranu, protože dvojice Kasala - Šmahaj umí velmi rychlý přechod do útočných prostorů. Ve 35´přišla velká šance hostí, ale "nedáš-dostaneš" rychlý brejk dokázal přetavit ve vedoucí branku opět Kasala - 2:1.

Druhý poločas byl obdobou toho prvního. Domácí spoléhali na již zmíněnou dvojici hráčů, ale jejich výpady zastavil buď praporek pomezního, nebo nepřesná střelba, která by vedla ke zvýšení náskoku. Hosté mohli vyrovnat v 80´zápasu, když šel sám na brankáře Poul, který byl na 18 metrech nekompromisně "sestřelen" domácím Lysoňkem, ve zjevné brankové příležitosti. Domácí šli do deseti. Následovala bomba Kováře, jenže trefil z přímého kopu jen zeď. Početní výhoda hostí však nic podstatného nepřinesla, Bodeček se vytáhl do útoku, domácí hned 2x zahrozili před Michálkem. Ve druhé minutě nastavení po dlouhém autu Bodečka, na přední tyči prodloužil Sodomka hlavou na Polnického, ten však "odmítl" osamocen před prázdnou brankou vyrovnání.

 

Rozhodčí: Páral - Kolář, Hlubinka

ŽK 2:2, ČK 1:0 (Lysoněk)

Diváci 200

Bzenec: Kůřil - Chroměček, Lysoněk, Petrucha, Šmahaj, Škodík, Zůbek (88´Pyclík), Horňák, Kasala (C) (90´Mokrý), Mlýnek (71´Reška), Košut

Vrchovina: Michálek - Blažíček P., Vícha (C), Bodeček, Bača - Blažíček R.(70´Skalník K.), Žák, Polnický, Kovář - Poul, Sodomka Petr

Nejlepší hráči: Kasala, Šmahaj - Poul, Bodeček