Za tristní výkon si vezeme ze Žďáru debakl

17.10.2016 04:17

 

Žďár n/Sáz./ Nové Město - Okresní derby v rámci 11. kola fotbalové divize D skončilo jasným vítězstvím domácího Žďáru. Žďár na svém hřišti nastřílel Vrchovině pět branek. 

FC ŽĎAS Žďár n/Sáz. - muži A 5:0 (2:0) branky: 3x Vopršal, Sodomka R., Nedvěd

Tradiční derby vyznělo jednoznačně pro Žďár, který tak Vrchovině oplatil loňské dvě porážky. Už ve 3. minutě se řítil sám na branku hostů Vopršal, ale trefil pouze nohy gólmana Šmídy. Skóre tak otevřel o šest minut později Rostislav Sodomka lehkou tečí Veselého centru - 1:0. Ve 21´po dlouhém autu Bodečka zahrál domácí obránce v 16 rukou, ale sudí zůstal v klidu. Derby předčasně skončilo ve 33. minutě pro stopera Žďáru Machatku, který musel střídat po nešťastné srážce s gólmanem Jíchou. Vopršal se dočkal v poslední minutě první půle, kdy v dalším sólovém nájezdu nadvakrát dokázal míč dostat do branky Vrchoviny. Hosté se zlobili, protože před druhou dorážkou míč trefil šťastného střelce do ruky, píšťalka sudího ale zůstala němá - 2:0.

Ve druhé půli se obraz hry nezměnil. Hráči Vrchoviny se snažili o postupnou kombinaci, nejpozději třetí nahrávka však pokaždé skončila na kopačkách hráčů FC Žďas, kteří chyby soupeře nemilosrdně trestali. Na 3:0 zvýšil po promáchnutí Bodečka nadvakrát Nedvěd, svůj hattrick pak dalšími dvěma trefami dokonal Vopršal, pokaždé v jednoduché situaci před prakticky prázdnou brankou. Vrchovina tak vypila kalich hořkosti až do úplného dna.

Rozhodčí: Ogrodník

ŽK: 1:2

Diváci: 

Žďár n. S.: Jícha - Veselý, Machatka (33. Trojánek), Wasserbauer, Mašek - Vomela, Bureš, Sodomka, Jurnečka (78. Russ) - Nedvěd, Vopršal.

Vrchovina: P. Šmída - Dobiáš (46. P. Sodomka), Bodeček, Burian, Bača - Vícha (81. Čírtek) R. Blažíček, Michal, Žák, P. Blažíček - Poul. 

Nejlepší hráči: Vopršal, Nedvěd, Mašek